Vem jag är

Staffan Hesselbom - Erfaren frilansande Webb-AD och Digital Designer

Mitt namn är Staffan Hesselbom och jag är en Senior UX- och Tjänstedesigner.

Jag har arbetat professionellt med att skapa digitala användarupplevelser sen tidigt 2000-tal.

Jag är född och uppvuxen i Örebro, men flyttade till Stockholm i mars 2000 då jag fick min första anställning på en digital byrå som webbdesigner. I september 2012 startade jag Hyperdyne AB.

Mitt stora fokus ligger på tilltalande, användarvänlig och inkluderande design som ska vara tillgänglig för alla!

Förutom ett starkt grafiskt kunnande fokuserar jag även på att webbplatsens kod ska bli så bra som möjligt, för att underlätta för personer med olika funktionshinder men även för att sökmotorer som Google hittar och indexerar sidan korrekt.

Jag har ett stort personligt intresserad av vad som händer på webben och ser till att ha koll på de senaste trenderna och den senaste tekniken.

Tidigare arbetsgivare

Innan jag startade eget har jag arbetat på ett par olika byråer. Det var lärorikt och skoj och det är tack vare dessa som jag har lyckats att utveckla mig själv till den jag är.

JG Communication (2008-2012)

JG Communication är en content byrå som är duktig på kommunikation i alla kanaler. Jag var anställd som Webb-AD och gränssnittsutvecklare och hjälpte kunder med att nå ut med sin kommunikation på webben och på intranät/extranät.

Några exempel på kunder som jag arbetade med:

 • Ericsson
 • Netnod
 • Partsrådet
 • SoftOne
 • Sydsvenskan
 • Boverket
 • JM

Litium Affärskommunikation (2007-2008)

Litium utvecklar ett eget CMS och jag arbetade som webbdesigner, gränssnittsutvecklare och projektledare. Jag hjälpte våra kunder med att få en bra webbplats byggd på Litium CMS.

Några exempel på kunder som jag arbetade med:

 • Dramatiska Institutet
 • Astando
 • Bilda Musikwebb
 • Xenter
 • Fasadglas

Milagro Business Partner (2000-2006)

Milagro var en byrå som tog helhetsansvar för kunders webbplatser, allt ifrån förstudie till test och utvärdering. Tyvärr finns inte Milagro kvar idag. Min roll var som webbdesigner, gränssnittsutvecklare och projektledare. Jag hjälpte kunder med allt från nydesign till att driva och uppdatera en lanserad webbplats. Ofta var det långa uppdrag där jag tillsammans med kunden utvecklade och förbättrade webben.

Några exempel på kunder som jag arbetade med:

 • BMW
 • Lotus Travel
 • Erik Penser Fondkommission
 • SPINN / Cloetta / Heineken
 • Ericsson

Transcom AB (1998-2000)

Supporttekniker via telefon för Tele2 Internetsupport.

Kompetenser

Mitt huvudfokus är UX- och Tjänstedesign, att göra webbplatser och system användarvänliga och funktionella samtidigt som de uppfyller beställarens krav och önskemål. Jag har stor erfarenhet av användarcentrerad design och användartester. Jag arbetar innovativt med koncept och idéer och ser till att testa dessa tidigt i processen så man inte bygger fel saker. Men jag jobbar även med grafisk design av webbplatser och digitala produkter, har stor erfarenhet av intraktionsdesign och gränssnittsutveckling.